Elfde editie Oirschot Winterparadijs, wederom drie weken lang ijspret!

Oirschot Winterparadijs staat voor de deur. Dit jaar alweer voor de elfde keer. Van vrijdag 15 december 2017 tot en met 7 januari 2018 is de historische Markt in Oirschot omgetoverd tot een prachtig decor voor heerlijk schaatsplezier. In combinatie met de bijzondere kerstverlichting in het centrum levert het Winterparadijs een betoverend en sfeervol plaatje op. De ijsbaan is bijna elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Tijdens de feestdagen is de baan gesloten.

Overdekte baan

De ijsbaan is ook dit keer weer overdekt, waardoor er altijd geschaatst kan worden. De organisatie is dus niet afhankelijk van de juiste weersomstandigheden. Deze keer krijgt het dak van de IJsbaan een aantal transparante banen zodat je als schaatser vanaf de baan uitkijkt op de prachtige toren van onze Basiliek. Uiteraard is er ook een schaatsbaan voor de allerkleinsten. Naast de ijsbaan bevindt zich een paviljoen met direct uitzicht op de ijsbaan. Ouders, opa’s en oma’s kunnen zo hun schaatsende kinderen zien en samen genieten van bijvoorbeeld een warme chocomel of hapje. Oirschot Winterparadijs is daarmee een echt familie-evenement. Elke dag zijn er 6-8 vrijwilligers aanwezig die in weer en wind zorgen voor toezicht en veiligheid op de baan.

Van schoolschaatsen tot sportieve wedstrijden

De opening vindt plaats op 15 december 2017. De Oirschotse basisscholen komen de eerste week van het Winterparadijs weer meedoen aan het Rabobank schoolschaatsen. Verder zijn er diverse activiteiten op de ijsbaan zoals de jaarlijkse curlingwedstrijden.

Grand Café Neffe d’n Torre

Dit sfeervolle paviljoen of grand café is elke dag geopend vanaf 10.00 uur en gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. De stichting Evenementen Oirschot heeft een gevarieerd programma voor de drie weken samengesteld, met onder meer live muziek, modeshows en kerstkraampjes. Het programma is te vinden in het magazine dat weer huis-aan-huis verspreid wordt en op www.winterparadijs.nl.

Organisatie

De organisatie van Oirschot Winterparadijs is in handen van stichting Evenementen Oirschot. Deze stichting organiseert ieder jaar vier grote evenementen op het marktplein: Beach Event Oirschot, Zinderend Oirschot, Country Weekend in Oirschot en Oirschot Winterparadijs. Evenementen als deze zijn van vitaal belang om een dorp als Oirschot levendig te houden.