Country Weekend Oirschot stopt na 33 jaar

Het Country Weekend Oirschot is al vele jaren een begrip in de Country wereld. De laatste jaren werd het steeds moeilijker om het weekend, dat gratis toegankelijk is, financieel rond te krijgen.

De Stichting Evenementen Oirschot heeft de afgelopen jaren, in samenwerking met vrijwilligers van de Coördinatie Commissie Country Weekend Oirschot, getracht om het weekend een nieuwe impuls te geven. Uit de reacties van de bezoekers maken we op dat deze nieuwe impuls ook goed aanslaat bij de bezoekers. Echter, om een dergelijk weekend te kunnen organiseren, zijn voldoende inkomsten nodig. Deze inkomsten worden verkregen uit de horeca verkopen. Met name deze verkopen lopen de laatste jaren steeds verder terug. Een (mede) oorzaak hiervan is dat de bezoekers dikwijls eigen drankjes en etenswaren meebrengen en tijdens het weekend nuttigen. Het zelf meebrengen van de drankjes en etenswaren is niet uit te bannen.

Voor het Country Weekend Oirschot betekent dat helaas het einde. De Stichting Evenementen Oirschot heeft daarom, in goed overleg met de Coördinatiecommissie Country Weekend Oirschot, besloten om de organisatie van het Country Weekend
Oirschot met ingang van de editie 2020 te stoppen.

Het bestuur van de Stichting Evenementen Oirschot bedankt de vrijwilligers van de Coordinatie Commissie Country Weekend Oirschot voor hun geweldige inzet. Zij hebben hun uiterste best gedaan maar dat heeft helaas niet mogen baten.